Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb van het incasso bureau een dagvaarding gehad ik heb hierover gebeld de hoofdsom is 240 euro de totale kosten zijn nu 440 euro ik heb voorgesteld nu 350 euro te betalen en volgende maand de rest.zij kunnen de rechtzaak alleen stop zetten als het volledige bedrag is betaald en de kosten voor die rechtzaak zouden ca 300 euro zijn zo kom ik nooit uit die schuld.zijn er nog megenlijkheden?

Belangrijk is of u een deurwaarder aan deur heeft gehad met een dagvaarding of dat u van een incassobureau een brief heeft gehad met een dagvaarding. In dat laatste geval is de dagvaarding nog niet uitgebracht en hoeft u alleen de buitengerechtelijke kosten te betalen en die zijn maximaal € 44,03 als de hoofdsom en rente op dit moment maximaal €250,- is. Is de hoofdsom en rente maximaal € 500,- dan mag er aan kosten maximaal € 89,25 in rekening worden gebracht. Is er een dagvaarding bij u gebracht door een deurwaarder dan komt er nog € ongeveer € 100,- bij. Is de datum waarop u bij de rechter moet komen en die in de dagvaarding staat al verstreken dan moet u ook de griffierechten betalen. het griffierecht is € 109,-.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er is een deurwarder geweest die heeft de dagvaarding in de bus gedaan ik was afwezig op deze dagvaarding staat dat ik 16 mei ter zitting moet verschijnen. de kosten van de dagvaarding zijn 240 hoofdsom.buitengerechtelijke incassokosten 44.03wettelijke rente 3.35.
kosten van het exploot zijn 76.17 plus gba 5.88 subtotaal 82.05 btw 15.59 totaal 97.64. de rekening is dus hoofdsom der vordering 291,60,00 euro gemachtigde salaris +dagvaardingskosten 97.64 totaal 448,87. met vriendelijk groet en bedankt voor u duidelijke antwoorden


Nog even een tip (ik hoop dat u hem nog leest op tijd): protesteer altijd tegen de buitenrechtelijke kosten. Er zijn Kantonrechters die dit bedrag meenemen in de algemene kosten, maar er zijn er ook die het uitsplitsen. Wellicht hoeft u dan minder te betalen.
Ook moet u ter zitting aangeven dat u een betalingsregeling heeft voorgesteld (volgens mij is deze redelijk), dit werkt ook in uw voordeel. Succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag