Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als een bedrijf geen gecertificeerd en geregistreerd bedrijfsarts maar een arts manueel therapeut ,en ook geen gecertificeerde arbo dienst heeft aangesteld , maar wel alles onder de naam BEDRIJFSARTS laat plaatsvinden .De Derectie is hier van op de hoogte . Als door een onkundig oordeel van de arts manueel therapeut schade of letsel aan een personeel lid is dit strafbaar en kan het bedrijf daar aansprakelijk voor worden gesteld.


Een bedrijf is verplicht om een gecertificeerde of gespecialiseerde bedrijfsarts in te schakelen. Het mag dus geen niet gecertificeerde manueel therapeut zijn

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn vraag was ook nog of het strafbaar is want die arbodienst en de zogenaamde (bedrijfsarts) zijn man en vrouw een twee mans bedrijf .maar als er een ongeval optreed met blijvend letsel is het bedrijf daarvoor aansprakelijken vervolgbaar.als er aantoonbaar geen goede begeleiding is geweest.


De taak van een bedrijfsarts is inderdaad alleen het begeleiden van arbeidsongeschikte werknemer in die zin dat hij beoordeelt of een werknemer door ziekte niet kan werken en hij geeft adviezen aan werknemers en de werkgever. Dat betekent dat de diagnose en behandeling door de eigen huisarts en/of specialist geschiedt. De bedrijfsarts zal daarom nooit iemand behandelen. Als u het niet eens bent met de adviezen van de bedrijfsarts kunt u altijd een second opinion aanvragen bij de verzekeringsarts van het UWV. Mocht er tijdens werktijd een bedrijfsongeval plaatsvindt dan is het bedrijf in het algemeen voor de schade van de werknemer aansprakelijk dus ook voor een slechte begeleiding door een arbodienst. Een bedrijf kan ook strafrechtelijk worden vervolgd als er een bedrijfsongeval is gebeurd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het duo waar wij over praten zijn in mijn ogen oplichters omdat zij al 10 jaar werken voor dat bedrijf en al drie keer onder een andere Naam . En is de zogenaamde arbodienst niet geregistreerd of gecertificeerde en de zogenaamde (bedrijfsarts) is ook niet geregistreerd of gecertificeerd .Dus kunnen we toch niet praten over goede begeleiding .
Deze man doet WEL behandelingen zoals spuiten geven of iemand de zenuw dood spuiten .
Het bedrijf geeft ook opdracht om een PMO onderzoek bij 100 personeelsleden te doen dus ook ploeg prikken dat gebeurd binnen het bedrijf .De bedrijfsleiding stuurd ook personeel voor behandeling naar die man zoals nek kraken en spieren los kneuzen .


Reactie van de vraagsteller

2


Zoals eerder al aangegeven moet de arbodienst gecertificeerd zijn. Is deze arbodienst dat niet dan mag dat wettelijk niet. Deelname aan het PMO is overigens alleen verplicht in de luchtvaart, het personenvervoer, bij de spoorwegen en als er gewerkt wordt met straling

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag