Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn met onze horecazaak verhuisd naar een groter pand. Voor ons oude pand hebben we een nieuwe huurder gevonden die een nieuw huurcontract heeft getekend en 4 maanden borg heeft betaald. Echter ging onze huisbaas hiermee pas akkoord als wij onze borg van 3 maanden lieten staan voor 2 jaar als extra garantie. Het was dit of dubbele lasten!? Volgens de makelaar die bemiddelde was dit normaal? Mag dit? Onze oude huisbaas heeft nu 7 maanden borg! De nieuwe huurder weet niet van deze regeling dat was volgens de makelaar beter anders zou hij makkelijk over zijn betalingsplicht kunnen denken.



Bij een indeplaatsstelling/opvolgend huurcontract mag een verhuurder bepaalde voorwaarden stellen. U bent hier bovendien al mee akkoord gegaan en ik zie geen mogelijkheden om dit terug te draaien. Helaas voor u.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is het bij een indeplaatsstelling niet zo dat ook de bedrijfsactiviteit wordt overgenomen? Dit is in ons geval niet zo. De nieuwe huurder is wat anders begonnen in de ruimte. Helaas was ik ook niet op de hoogte van deze regeling tussen mijn partner en de verhuurder maar ik begrijp wel waarom hij het deed daar dubbele huurlasten geen optie zijn aangezien we nog in een opstartfase zitten. Ons oude pand werd echter al snel te klein.




Uw opmerkingen zijn m.i. voor deze kwestie niet relevant en doen mij niet van antwoord veranderen. Helaas voor u.


Beoordeel dit antwoord:

U geeft aan dat er sprake is van een nieuwe overeenkomst. Bij indeplaatsstelling wordt de bestaande overeenkomst voortgezet, hier is dat blijkbaar niet het geval.

Voor de uitkomst maakt dat echter - helaas - niet uit. De vraag of een afspraak normaal is, is namelijk niet meer relevant omdat u al een afspraak heeft gemaakt. De verhuurder mag u daar aan houden.

Als de afspraak nog NIET zou zijn gemaakt, geldt dat de verhuurder voorwaarden mag stellen aan tussentijdse beƫindiging. U kunt daarmee instemmen, of deze afwijzen maar het gevolg is wel dat u dan vast blijft zitten aan het huurcontract.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik was inderdaad wel bang voor het feit dat als we tekenden we aan de afspraak gehouden zouden worden. Wat mij dwars zit, is dat we in mondeling overleg goedkeuring hebben gekregen voor de tussentijdse beƫindiging en ook zo een contract hebben opgesteld bij de makelaar en de eisen vd verhuurder toen niet zijn vermeld, ook niet in het contract met de makelaar of tijdens het gesprek.Pas de dag voor de nieuwe eigenaar ging tekenen en wij reeds in onderhandeling waren met ons nieuwe pand, werd de eis even telefonsich gemeld waardoor we met onze rug tegen de muur werden gezet. Dat dat zo last minute nog kan en mag, vind ik jammer.

Nogmaals dank voor uw reactie.


Reactie van de vraagsteller

Eigenaar= huurder excuses



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag