Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In mijn eenmanszaak werk ik al meer dan 10 jaar voor dezelfde opdrachtgever. Zonder overeenkomst. Nu heeft deze opdrachtgever mij laten weten per direct (opzegtermijn van 2 dagen) niet meer verder te gaan en het werk elders te laten doen.
Concreet mijn vraag: kan ik hem houden aan een opzegtermijn omdat de werkrelatie al meer dan 10 jaar bestaat?
Alvast bedankt voor het antwoord.

Ik denk van wel. Als u al 10 jaar werkt voor deze opdrachtgever is er sprake van een duurovereenkomst. Het is dan onredelijk om die zonder opzegtermijn te beëindigen. Daarover zijn ook al meerdere uitspraken van rechters. Met een contract van 10 jaar is een redelijke opzegtermijn een periode van minimaal 3 maanden. Dit alles natuurlijk tenzij de opdrachtgever een deugdelijke reden waarom hij direct wil opzeggen.

Beoordeel dit antwoord:

Eens met de heer Martens: er moet sprake zijn van een redelijke beëindigingstermijn. Drie maanden lijkt ook mij een redelijke termijn.

Als u de laatste tijd niet voor twee andere opdrachtgevers hebt gewerkt dan de huidige, dan kan het zelfs zo zijn dat de opdrachtgever bij het UWV een ontslagvergunning moet aanvragen. Ook ZZP'ers worden namelijk in zekere zin door de arbeidswetgeving beschermd tegen 'ontslag'.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag