Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een aantal bedrijfsunits in eigendom en verhuurd. Een klant is ontevreden en na overleg en mail verkeer is gedreigd met een rechtszaak.
Vrijdag vonden wij een rapport in de bus gedateerd 25 april, met daarop een vermelding van een ciciele zitting op 16 mei as.
Dit is wel erg kort dag mede gezien de vakanties en vrije dagen. Het geeft ons niet de gelegeheid ons zorgvuldig voor te bereiden, laat staan een advocaat in te huren.
Mijn vraag is mag dit wel op zo'n korte termijn? En waar kan uitstel worden gevraagd?

Beste vraagsteller,
ik neem aan dat het om een dagvaarding gaat?
U hebt het recht om uitstel te vragen bij de griffie.
Zie deze link onder aan het kopje schrijfhulpen.
http://www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Kantonrechter/Formulieren/Pages/default.aspx
Als u zich adequaat wil verweren in deze zaak kan ik u ook schriftelijk bijstaan tegen een kleine vergoeding, zie de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Als het goed is staat in de dagvaarding waar u uitstel kunt vragen. Dat kunt u schriftelijk doen bij de griffie van de rechtbank. In de dagvaarding staat ook of u verplicht bent om een advocaat in te schakelen. Dat hoeft namelijk niet als de zaak is aangebracht bij de sector kanton van de rechtbank. Als u niet verplicht bent een advocaat in te schakelen dan zou ik u ook bij kunnen staan. Toevallig heb ik al een klant die handelt in bedrijfsunits dus ik heb op dit gebied enige ervaring.

Beoordeel dit antwoord:

Zo te zien hebt u een dagvaarding ontvangen. Tenzij sprake is van een kort geding ('voorlopige voorziening'), hebt u op 16 mei recht op uitstel, om uw verweer op papier te zetten en in te dienen. Het is wel zaak een advocaat in te schakelen, om te voorkomen dat dat procedureel verkeerd gaat. Bij huurzaken is het wel van belang om u ook inhoudelijk te laten adviseren, ik adviseer u ook om die reden van deskundige bijstand te laten voorzien. Onze huurspecialist helpt u hier graag bij. Neemt u vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag