Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag de verkoper van een woning de verkoop intrekken tijdens de onderhandeling, zonder opgave van reden?
Het betreft een zakelijke verkoop van een woonhuis. Wij zijn particulier.



Bij de verkoop van een woning mag men (dus ook de verkoper) de onderhandelingen tussentijds afbreken. Dit kan anders liggen als het aanbod al is aanvaard door het verkopende bedrijf.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is een wat complex verhaal. Het is namelijk zo dat de woning verkocht wordt via de makelaar. De makelaar heeft contact met iemand van het bestuur van de organisatie welke het huis te koop aanbied.
We zijn met deze contactpersoon (via de makelaar) in onderhandeling gegaan over de prijs.
Binnen een dag waren we het eens over de prijs. Deze contactpersoon moest het bod nog wel voorleggen aan het bestuur.
Nu hebben we het voorlopig koopcontract bij de makelaar getekend en is het naar het bestuur gegaan voor ondertekening.
Nu wil het bestuur (ong. 4 weken geleden zijn we het eens geworden over het bod) het voorlopig koopcontract niet tekenen.

Ze wilden de verkoop intrekken en wilden in eerste instantie geen reden opgeven. Later kregen we te horen dat het bod te laat zou zijn en dat ze daarom de verkoop intrekken. Wij hebben hierop gereageerd, dat wij de vraagprijs dan wel willen geven. Maar hier gaan ze niet op in.
We hebben het gevoel dat er iets achter zit, want de contactpersoon die de onderhandelingen deed met de makelaar, snapt er ook niets van en heeft het over vreemde gang van zaken intern.
We weten dat er heel veel mensen waren die dit huis graag wilden kopen en dat een van deze mensen ook direct contact heeft met de organisatie welke de woning verkoopt. We hebben het gevoel dat ze de koop willen intrekken om het vervolgens aan die andere mensen te verkopen (natuurlijk buiten de makelaar om).
Wat kunnen wij hiermee?

M.v.g.




Dit maakt de zaak inderdaad ingewikkelder. U kunt dan ook het beste vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link 'direct contact' die u hieronder ziet bij dit antwoord als u heeft ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Meestal wel. Dat ligt er aan hoe ver de onderhandeling al was maar meestal is er nog geen overeenstemming over essentiele delen zoals prijs, datum overdracht, overname overige zaken etc en dan mag een verkoper zich nog terug trekken.

Beoordeel dit antwoord:

Volgens mij is het duidelijk dat er geen overeenkomst tot stand is gekomen omdat de makelaar duidelijk heeft aangegeven dat het bestuur akkoord moest gaan met uw bod en die zijn niet akkoord gegaan. Het is dan niet mogelijk om de verkoper te dwingen opnieuw in onderhandeling te gaan met u. Zeker als er meer kopers zijn kan het bestuur de woning ook aan een ander verkopen. Hoewel ik snap de gang van zaken teleurstellend is voor u zie ik juridisch niet veel mogelijkheden voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag