Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,

Ik ondervind nogal veel overlast van de houtkachel van mijn buren. Onze huizen zijn semi-bungalows en de pijp van de kachel staat op een plat dak op een hoogte van rond de 4 meter (van de begane grond). Wat kan je tegen deze overlast juridisch ondernemen?

Beste vraagsteller,
van buren wordt verwacht dat zij enige overlast van elkaar dienen te dulden, maar onrechtmatige hinder door stank, rook, gassen, ontneming van licht of lucht, of geluid en trillingen, vormen reden om dit te (laten) verbieden door de rechter desnoods met een dwangsom voor elke dag dat de overlast blijft bestaan.

Het begint echter met goed bewijs en een informeel gesprek om te proberen het als goede buren met en onder elkaar op te lossen, dan daarna kunt u een eventueel door een jurist een meer formele brief laten opstellen waarin u gebiedt de onrechtmatige overlast te staken en gestaakt te houden. En pas daarna mits het bewijs afdoende ,
een dagvaarding laten uitbrengen om uw buren op te roepen te verschijnen bij de rechter.

Als u al voldoende informele gesprekken zonder resultaat hebt gevoerd, adviseer ik u een formele juridische onderbouwde brief op te laten stellen, desnoods wil ik u daarbij helpen tegen een aantrekkelijke prijs.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag