Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Via de website "Ik wil van mijn auto af" heb ik mijn auto te koop aangeboden. Bij het achteraf niet aanbieden van mijn auto voor de verkoop aan de handelaar die een bod heeft uitgebracht kan 'ik wil van mijn auto af' volgens de algemene voorwaarden 15% kosten in rekening brengen. Ik heb gebeld met deze organisatie(Dealer direct B.V.) om te vragen of deze kosten kunnen vervallen of verlaagd worden en waarom deze kosten zo hoog zijn. Het antwoord is nee en stellen hoge kosten te maken als automakelaar voor het plaatsen. Als ik mijn auto wel verkoop kost het mij niets. Ik wil hier eigenlijk niet mee akkoord gaan. De reden waarom ik niet akkoord wil gaan is het volgende: daar ik eigenlijk niet zonder auto kan en heb gehandeld uit een ongunstige financiƫle situatie, daarbij zou ik een baan in mijn woonplaats krijgen, maar deze gaat niet door, waardoor ik dus mijn auto weer nodig heb. Het openbaar vervoer mij kost meer geld dan mijn auto en is derhalve geen optie. Mogen zij dit bedrag rekenen? Wat te doen?

Beste vraagsteller,
ik vrees dat u akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden van deze website, maar ik ga het voor de zekerheid even na alsmede toets ik of de voorwaarden onredelijk zijn. Ik meen me namelijk te herinneren dat er bij de Rijdende Rechter recent een zaak als deze zich heeft voorgedaan, echter toen zijn er telefonische opnamen gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
ingevolge artikel 7 lid 1 van de algemene voorwaarden moet u wel het bod hebben aanvaard, is dat zo? Want pas na aanvaarding/acceptatie van het aanbod van de koper komt er een transactie tot stand, en daarna geldt pas de regels die u in uw vraag zette.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja ik heb het bod aanvaard en toen zag ik pas dat ik 15% verschuldigd ben. Wellicht de algemene voorwaarden niet goed gelezen. Ik kan me alleen herinneren dat ik verplicht ben de auto te verkopen aan deze verkoper en geen andere, maar goed. Als ik bij de garage kom heeft een medewerker gezegd en deze wilt zijn bod aanpassen onder het huidige bod dan hoef ik niet akkoord te gaan en kost het mij ook niets.


Reactie van de vraagsteller

Ik vraag mij af of de kosten redelijk zijn en of het zijn heeft deze aan te vechten?


Beste,
nee die voorwaarde kan onredelijk bezwarend zijn, de kosten moeten gebaseerd zijn op daadwerkelijk gederfde winst. Aanvechten heeft geen zin als u daarvoor dure rechtshulp nodig hebt. Ik adviseer u deze algemene voorwaarde via een brief te vernietigen, en het antwoord af te wachten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag