Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,

Wij zijn een stichting die onderwijs biedt voor bijzondere jongeren. Helaas zijn er geen baten meer en geen mogelijkheden om de stichting voort te zetten. Het is gelukt om alle schuldeisers en leveranciers netjes te betalen. Op dit moment is er nog een zeer klein bedrag in kas. Het gaat om enige honderden euro's.

Er rest nog één probleem: we hebben een lening gekregen van de provincie die nog moet worden terugbetaald.

Wat is uw advies? Moeten we faillissement aanvragen? Of kunnen we de stichting opheffen bij gebrek aan baten en zo ja, wat gebeurt er dan met de niet afbetaalde lening van de provincie?

We waarderen het enorm als u ons wat op weg wilt helpen.

U zegt: we hebben alle schuldeisers betaald. Maar dat blijkt niet zo te zijn want er is nog een lening van de provincie.

De stichting heeft geen geld om de provincie nog te betalen. De provincie zou u als bestuur van de stichting aansprakelijk kunnen stellen wegens selectieve wanbetaling van schuldeisers: iedereen wordt voldaan behalve één: de provincie.

Een faillissement lijkt onontkoombaar als de stichting de provincie niet meer kan betalen. Het valt te hopen dat de provincie er niet achter komt dat u iedereen behalve haar hebt betaald, want zoals gezegd loopt u als bestuurder wel enig risico.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag