Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


huurachterstand
Mijn verhuurder heeft 2 maanden borg van mij. Nu ga ik binnen 2 maanden verhuizen en ben ik bang dat hij mijn borg niet terug wil geven. Mag ik in dat geval de huur laten verrekenen in de borg?

Beste vraagsteller,
nee dat mag niet omdat de borg daar niet voor is bedoeld en waarschijnlijk het recht op verrekening met de borg in uw contract is uitgesloten. De verhuurder houdt het recht op huurpenningen en de borg als hij achteraf reden ziet een deel of geheel daarvan in te houden.
Dat wil overigens niet zeggen dat de praktijk soms weerbarstig anders kan zijn dan hetgeen juridisch mag en kan!

Beoordeel dit antwoord:

In deze geldt: recht hebben is één, het krijgen is de kunst. Als u de komende 2 maanden uw huur niet betaalt, komt u in ieder geval niet in de situatie terecht dat uw borg onterecht niet terug wordt betaald. Als u keurig uw huur betaalt en uw verhuurder dan uw borg niet terug krijgt is het een enorm gedonder om af te dwingen dat u alsnog uw borg terug krijgt. Het inschakelen van een jurist voor zo iets is eigenlijk te duur, tenzij u in aanmerking komt voor een toevoeging.

U kunt daarnaast ook overleg zoeken om e.e.a. soepel af te kaarten. Als u uw verhuurder vraagt waar u in zijn ogen voor moet zorgen als u u vertrekt, kunt u ook zorgen dat de verhuurder geen praktische gronden heeft om zich boos te maken (ongeacht of u door inhouden huur de borg wilt verrekenen of dat de verhuurder achteraf de borg moet terug betalen).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag