Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik verhuur 2 woningen met ieder hun eigen opgang, voorzieningen. Alleen GWE is gezamelijk. Echter er is maar 1 adres. Gemeente wil niet splitsen. Mag ik de woningen verhuren aan 2 afzonderlijke personen? Wat zijn de consequenties mbt huursubsidie, eventuele beslag legging schuldeisers?

Beste vraagsteller,
de vraag is of u zelfstandige ruimte verhuurd of kamers. Een zelfstandige ruimte heeft eigen sanitaire voorzieningen en keuken. Niet perse noodzakelijk is een eigen postadres. De huurders wonen niet samen en delen in dat geval niet een duurzaam huishouden; hun vermogens zijn gescheiden. Een en ander is bewijsbaar aan de diverse instanties.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,
Bedankt voor uw reactie. Beide zijn zelfstandige woningen, mrt eigen opgang, keuken, badkamer, etc.
Ik begrijp ook uit uw antwoord, dat ze vanwege gescheiden huishoudens, zij ieder afzonderlijk, huursubsidie kunnen aanvragen.
Mvg


Reactie van de vraagsteller

Ik heb net contact gehad met de belasting telefoon. Zei zeggen dat ze de gegevens van de gemeente gebruiken. Als er 2 personen op hetzelfde adres staan ingeschreven worden gezien als medewoners. Ook al hebben zij een eigen huishouden hebben en een afzonderlijke woning.


Beste,
of de persoon die u hebt ingelicht het juist heeft moet ik nagaan in de jurisprudentie bijvoorbeeld van belastingzaken /toeslag. Voor wat betreft het andere deel van uw vraag inzake beslaglegging gelden andere normen. Duidelijk moet zijn dat er sprake is van gescheiden vermogens, dat kan zelf het geval zijn in een en het zelfde huis, dus wordt nog meer evident als er gescheiden voorzieningen zijn.

Beoordeel dit antwoord:

aanvullend: voor de huurtoeslag lees ik de voorwaarden die worden gesteld aan zelfstandige woonruimte, zorgtoeslag is natuurlijk een ander verhaal.http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/zelfstandige_woonruimte

interessant is het stuk over gedeelde etage:
"Gedeelde etage

Huurt u een (deel van een) etage in een woning en deelt u de voordeur, het trappenhuis of de lift met andere bewoners? Dan zien wij uw woning ook als zelfstandige woonruimte. Uw woning moet dan wel voldoen aan de 3 voorwaarden hierboven. De kamers van uw etage moeten van buitenaf kunnen worden afgesloten."

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag