Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wat verstaan jullie onder cascoruimte die ik moet huren zitten er dan geen leidingen en electra in? en moeten de stoppenkast door mij betaald worden? en mag je als de verhuurder zegt casco is met niets erin niet boren in de vloer om zelf leidingen te leggen en in de muur voor ventilatierooster?

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een uur geleden een vraag gesteld en antwoord gekregen van Rudolf van Binsbergen over een zakelijk contract met mijn broer. In nieuwe cotract staat dat ik nieuwe locatie casco ga huren tenzij elders schriftelijk aanvullend door de partijen is overeengekomen. En in oude contract staat dat hij me verplicht is sanitaire voorzieningen te voorzien. Is hij me dat nu dan ook verplicht en hoe krijg ik hem dan zo ver want nu heeft hij me gedwongen het bouwbedrijf een opdracht te geven voor riool voor mijn rekening en leidingen.


Casco wil zeggen dat het gebouw constructief aan de eisen voldoet en dat het wind- en waterdicht is. Installaties etc. dienen zelf te worden aangebracht. Het is evident dat er nog het nodige werk moet worden verricht en dat er dus nog geboord en gefreesd moet worden. Om misverstanden later te voorkomen (bij vertrek van de huurder dient het gehuurde in principe weer in oorspronkelijke staat te worden opgeleverd, behalve voor wat betreft aanpassingen die met toestemming van de verhuurder zijn aangebracht), is het zaak in overleg met de verhuurder af te spreken welke voorzieningen u op welke wijze in het pand mag aanbrengen. Dat biedt voor beide partijen de meeste zekerheid bij het einde van de huur.

Beoordeel dit antwoord:

als hij volgens het contract verplicht is dit te regelen dan dient hij deze kosten te vergoeden aan u. U kunt deze kosten dan bij hem in regressie, indienen. dit houd in dat als u de kosten voldaan heeft aan de aannemer u deze kosten kunt verhalen. Indien u meer wilt weten kunt u mij natuurlijk benaderen, of anders collega van Binsbergen, aangezien hij de vorige vraag ook heeft beantwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag