Stel vraag

Particulier


Hoe vaak mag er uitstel verleend worden aan de tegenpartij?

dit is namelijk al 2x gebeurd hierna zijn er zelfs stukken in behandeling genomen welke te laat binnen waren en hierna nog eens een uitstel.

In het totaal is er nu al 4x uitstel verleend.

Zelf is er vanuit mijn zijde geen enkele keer uitstel gevraagd.

GRaag uw advies

Bij kantonzaken wordt vaak flexibel omgegaan met indieningstermijnen en uitstel. De regels vindt u hier: http://www.rechtspraak.nl/Procedures/Landelijke-regelingen/Sector-kantonrecht/Documents/Rolreglementkanton20081011.pdf

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

OK erg flexibel dus en erg in het voordeel van de tegenpartij die ermee slonst.

Zo zijn er stukken in behandeling genomen die 5 dagen na uiterste inleverdatum pas zijn binnengekomen en gestempeld door kantongerecht.

Mag dat zo maar?


Rechter heeft vrijheid om late documenten toch toe te laten. Mag dat? Ja want de wet verbiedt het niet. Omgekeerd kun je er zelf ook mee wegkomen als je een keer te laat bent. Kantonrechters gaan vaak niet heel strikt met termijnen om.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw anwoord.

Maar nu ik dit zo hoor is mijn visie op het gerechtshof zeer veranderd.

Klinkt allemaal erg losjes terwijl het naar mijn inziens strikt en duidelijk behoord te zijn wat dus niet het geval is wat ik nu hoor.

Dat is wat ik zou verwachten.


Bij de rechtbank sector civiel, en bij het Gerechtshof (hoger beroep) en de Hoge Raad worden termijnen zeer strikt gehanteerd. Maar niet bij kantonrechter. Mede omdat mensen daar vaak zonder advocaat procederen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag