Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op mijn website heb ik een foto gebruikt welke ik van Google heb gehaald. Bij google staat vermeldt, dat fotos auteursrechtelijk beschermd kunnen zijn, maar bij de foto die wij gebruikte staat niets. Nu eist diegene die zegt de foto gemaakt te hebben € 250,00 schade vegoeding. Is dit terecht?

Foto's worden op grond van de Auteurswet automatisch auteursrechtelijk beschermd. Dat hoeft dus niet bij een internetfoto vermeld te staan. Degene die schadevergoeding eist, heeft daarom gelijk (mits hij kan aantonen dat hij inderdaad het auteursrecht heeft). Het is moeilijk aan te tonen of de schade daadwerkelijk 250 euro bedraagt, maar het bedrag lijkt mij niet onredelijk en ik adviseer u dan ook te betalen.

Beoordeel dit antwoord:



Ik ben het eens bij collega Van Binsbergen. 250 euro is overigens nog een laag bedrag als ik naar de praktijk kijk. u kunt altijd wel proberen te onderhandelen.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw info. Heb in inmiddels advocaten kantoor I-EE te Uitgeest, die mij de sommatie stuurde om een bewijs gevraagd van eigendom van de foto. Kunt u mij aangegeven hoe zo'n bewijs er uit kan zien. Is dat een officiele verklaring van een instantie?


Reactie van de vraagsteller

Dit is wat ik zojuist ontvangen heb van I-EE. Is dit voldoende bewijs?




U kunt hier geen bijlagen plaatsen. Wij zien dus niets. U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag