Vraag

Geachte,

Ik heb via via een huurhuis (sociale huur) weten te vinden. De woning is officieel gekocht maar de eigenaar verhuurd de woning. Ik heb begin september de sleutels gekregen en ik zou per 1 oktober betalen omdat er nog al veel opgeknapt diende te worden (de woning had 1 1/2 jaar leeg gestaan). de eigenaar zou de 2e week dat ik de sleutels kreeg langskomen voor een huurovereenkomst. Nu is het inmiddels 17 oktober en ik kan de eigenaar op geen enkele wijze traceren. Niet via de telefoon, email of zijn woonadres. Ik heb nu geen huurovereenkomst en ik heb de huur nog niet over kunnen maken omdat het rekeningnummer niet bekend is.

Mijn vraag is, hoe moet ik dit verder oppakken? Ik woon samen met mijn dochtertje van 7 en ik kan me nu geeneens inschrijven bij de gemeente.

Woon ik hier nu rechtsgeldig of zijn er voor mij consequenties aan verbonden? Is een mondelinge overeenkomst voor het huren van een huis ook een overeenkomst?

Deel deze vraag

1 Reactie

Een mondelinge overeenkomst is ook een overeenkomst. Het feit dat de eigenaar U de sleutels heeft overhandigd zegt in dat kader ook al veel natuurlijk.

U kunt U wel inschrijven bij de gemeente en dat bent U zelfs verplicht op grond van de wet GBA.

Ik zou de huurtermijnen wel \"opsparen\" als ik U was. Deze blijft U verschuldigd.

Is de eigenaar wel de eigenaar? Ik vind het heel vreemd dat deze persoon van de aardbodem is verdwenen en de huurpenningen niet eens wenst te incasseren.

Tot zover de eerste info...

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm