Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

Helaas zijn wij in een situatie beland die niet echt fijn is. Ongeveer 6 maanden terug waren wij een internet winkel begonnen in Russische levensmiddelen met een vast afhaal adres. Hoewel het net begon te lopen is er toch een ruzie ontstaan tussen de twee compagnons van de vennootschap onder firma. Mijn vrouw en een kennis waarmee we altijd voorheen een goede band hadden. Mijn vrouw is vanwege de grote ruzie uit de onderneming gestapt. Helaas hadden wij geen contract waar eventuele verdelingen in degelijke situaties geregeld zijn. wij hadden wel zo'n contract opgemaakt maar die hebben ze nooit getekend. Echter moet naar mijn in ziens alles dan 50/50 verdeeld worden. klopt dit ?? Hoewel wij hun de kans hebben gegeven om door te gaan met de site en de naam en e-mail en voor de rest alleen ons deel willen hebben van de ing, kas en waarde goederen en inventaris, weigeren zij om dit aan ons uit te betalen. hun argumenten 1) we betalen niets uit en gaan er lekker van uit eten. 2) we betalen pas als wij daar zin in hebben 3) we zitten te denken aan 5 euro per maand te betalen. hoewel ze niet mee willen werken zeggen ze wel het geld gewoon te hebben. we hebben dit alles via whatsapp gecommuniceerd en alle berichten bewaard.
hoe kunnen wij het beste ons geld krijgen ?

Door het uittreden van de v.o.f. dient op basis van de gemaakte afspraken te worden afgerekend en een tussentijdse balans te worden opgesteld. Als er een \'batig saldo\' is, dient dat te worden verdeeld. Het betreft een direct opeisbare aanspraak. Als niet in goed overleg tot uitbetaling van het aandeel van uw vrouw kan worden gekomen, kan helaas een rechtszaak noodzakelijk zijn.

Voordat u daaraan begint kan het verstandig zijn mediation te proberen. De houding van de tegenpartij is niet zakelijk en lijkt voor te komen uit emotie. In een mediationtraject kan worden geprobeerd de emotie uit het geschil te halen en alsnog te proberen tot goede en zakelijke afspraken te komen.

Ik kan u eventueel verwijzen naar een mediator.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag