Stel vraag

Particulier


Wij hebben een schuld; de rechter heeft bepaald dat wij die moeten betalen.
De deurwaarder heeft ondertussen beslag gelegd op het huis; wij betalen elke maand een bepaald bedrag.
2 weken geleden hebben wij de deurwaarder een voorstel gedaan om een bedrag ineens te betalen tegen finale kwijting (hierin noemde wij geen NVVK iod)

Hierop antwoordde de deurwaarder op 25 nov:
"Geachte heer,
In bovengenoemde zaak heb ik het voorstel met mijn opdrachtgever besproken. Cliente gaat akkoord met het door u gedane voorstel tegen finale kwijting conform de NVVK voorwaarden. Vertrouwende u hiermee naar behoren te hebben geinformeerd."

Ik vroeg gisteren naar het derdegeld bankrekeningnummer (zij zijn van naam veranderd).
Nu kreeg ik een mail dat het een "foutje" betreft: cliente gaat niet akkoord.
Wij hebben al stappen ondernomen om dit geld extern te kunnen lenen zodat de verkoop van het huis afgewenteld wordt. Wat kunnen wij nu doen?

Bij voorbaat dank

U hebt een overeenkomst met de wederpartij bereikt. Daarop kunnen zij nu niet meer terugkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Wederpartij heeft het bod aanvaard en dus is er overeenstemming bereikt. Beide partijen moeten zich dus aan de afspraak houden.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vrager,

Schrijf het bedrijf een brief, aangetekend en met achterhouding van een kopie, waarin u stelt dat er ee overeenkomst is bereikt en dat daarop niet kan worden teruggekomen. Geeft u in de brief zoveel mogelijk details zoals wanneer en met wie besproken weer.

Komt hier op een afwijzing: advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

In vervolg op bovenstaande raad ik aan een antwoordmailtje te sturen dat u wederpartij houdt aan de gemaakte afspraken en vooral raad ik u aan om het afkoopbedrag rechtstreeks aan wederpartij zelf over te maken met bij de omschrijving de vermelding: conform overeenkomst d.d. .... 2013

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag