Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Als erfgenamen willen wij een bedrijfspand(timmerwerkplaats) tijdelijk verhuren.
We willen in het huurcontract laten opnemen dat het bedrijfspand per omgaande te koop zal worden aangeboden. Dus dat bij verkoop de huurovereenkomst wordt geannuleerd. Stel de huurder gaat akkoord met deze constructie. Kan ik wettelijk een dergelijk constructie opnemen in het huurcontract?

Valt ons pand (timmerwerkplaats niet voor publiek toegankelijk ) onder de strekking van minimale huurperiode van vijf jaren of onder de strekking van overige als genoemd in art. 230 boek 7 BW.

Dag,
zoals ik het zie valt deze ruimte onder artikel 7: 230BW. U zou een contract kunnen overwegen met een korte loop en een ontbindende voorwaarde indien het pand wordt verkocht. Ik adviseer u dan wel een jurist uw contract goed door te laten nemen. U mag mij ook direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u aan een huurrechtspecialist in te schakelen, die een goed contract voor deze 'overige bedrijfsruimte' (7:230a BW ruimte) voor u opstelt met de nodige bijzondere bepalingen en niet een standaardcontractje. Alleen dan kunt u rechtsgeldig overeenkomen dat u de overeenkomst mag beƫindigen in geval van koop (en onder welke voorwaarden zoals qua termijn). Ik help u daar graag bij.

Beoordeel dit antwoord:

Een bedrijfspand dat u verhuurt als opslag of productielocatie valt onder 7:230a BW. Wij kunnen u een modelovereenkomst toezenden en in overleg met u maatwerk leveren om uw wensen in het contract door te voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag