Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De situatie is als volgt. Ik ben bestuurslid van een stichting, die buiten schooltijd een sporthal exploiteert. De sporthal wordt gehuurd van een school, die eigenaar is. Nu is het het geval dat er in de sporthal wat voorgevallen is, het betreft hier verontreiniging van de kleedkamers. Nu krijgt de stichting een rekening, voor extra opruimwerkzaamheden. Daarnaast heeft de betreffende vereniging te horen gekregen dat als het niet verbetert, ze niet meer welkom zijn. Nu is mijn vraag kan de eigenaar bepalen dat iemand niet meer welkom is in de sporthal, als gedurende die periode de hal verhuurd is aan de stichting?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is nodig om te weten wat er in de huurovereenkomst tussen de Stichting en de School staat over dit onderwerp.

Beoordeel dit antwoord:

De eigenaar kan in eerste instantie slechts haar huurder (de stichting) op naleving van de huurovereenkomst aanspreken, niet een vereniging aann wie de stichting op haar beurt verhuurt. Het is echter voorstelbaar dat er speciale afspraken op dit punt zijn gemaakt in het huurcontract tussen de eigenaar en de stichting. Maar als het contract daar niets specifieks over bepaalt, kan de eigenaar niet ingrijpen in de verhouding tussen de stichting en de vereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag