Stel vraag

Particulier


Ik heb een brief ontvangen van een gerechtsdeurwaarders wat tevens incasso bureau is. De brief is geen naam vermeld van iemand die zaak behandelt staat tussen haakjes onder i.v.m automatische opmaak is deze brief niet ondertekend.we hebben in oktober een betalingsregeling getroffen met ze en nu sturen ze deze brief waarin ze eisen bewijsstukken van overige schulden bank afschriften en inkomsten. En een formulier waarin ik o.a. ook van mijn partner zijn dingen moet invullen. Dit allemaal ben ik verplicht volgens wetboek burgerlijke rechtsvordering art. 475g lid 1 . Staat er in de brief. Heb dat nageleze en als het een incasso zaak is mag dit niet.

Wat moet ik doen? Ik word er niet wijzer van.

De deurwaarder mag dat alleen vragen als u op basis van een vonnis veroordeeld bent om een bedrag aan de wederpartij te betalen. Als zo\'n vonnis er niet is, hoeft u de gevraagde informatie inderdaad niet te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

En er staat in dat als ik hun het bewijs niet stuur ze verder gaan met de incasso maatregelen. Terwijl ik al een regeling heb. En hieruit maak ik op dat het een incasso zaak is. Ik heb nooit post gehad over een rechtzaak of dergelijke


Ik adviseer u een jurist of advocaat te zoeken die u verder kan helpen. Ik schat in dat één brief van een advocaat aan het incassobureau voldoende is om aan deze kwestie een eind te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag