Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Mijn zus heeft noodgedwongen haar huurhuis opgezegd om niet verder in de schulden te komen, en ervoor gekozen om bij mij in huis te komen zodat ze alles qua schulden kan afbetalen. Door dit heeft zij ook d'r energiecontract op moeten zeggen.... Nu krijgt zij hier een boete op, is dit correct?!?!?

De boete zal zijn gebaseerd op de algemene voorwaarden van de energieleverancier. Daar staat in waarom de boete is verschuldigd. Waarschijnlijk is er opgezegd voor het einde van het energiecontract. Veel energieleveranciers verbinden daar een soort 'boete' aan. Deze vergoeding is overigens aan een maximum gebonden.

Beoordeel dit antwoord:

De boetes worden voornamelijk in rekening gebracht als er sprake is van overstap naar een andere energieleverancier. Lijkt mij niet dat dit in rekening wordt gebracht bij einde huurovereenkomst, tenzij je gaat verhuizen naar andere huurwoning. In dat geval moet je je huidige energiecontract meenemen naar de nieuwe woning. Aangezien daarvan in deze situatie geen sprake van is dan mogen ze ook geen boete in rekening brengen. Dit alles geldt ook voor bijvoorbeeld een internet, tv etc. abonnement.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag