Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedendag,

Ik ben opgeroepen voor een TOM-zitting omdat ik wordt verdacht van lichte mishandeling op het voetbalveld. Hiervoor heb ik tevens zes uur vastgezeten op het bureau.

Daar ik het niet eens ben met de aanklacht, heb ik dit ook verklaard, en aangegeven onschuldig te zijn. Twee getuigen van mij hebben dit ook verklaard. Echter, het 'slachtoffer' heeft twee getuigen die verklaard hebben dat ik schuldig ben.

Mijn vraag is dan ook wat ik nu het beste kan doen. Een eventuele straf accepteren tijdens de TOM-zitting, of de zaak toch voor de rechter laten komen? Is het daarnaast zo dat als je de straf accepteert bij de TOM-zitting, je geen strafblad krijgt? Dit in tegenstelling tot wanneer er voor door een rechter veroordeeld wordt?

Graag uw advies.

Bedankt.

Als u de opgelegde straf accepteert op de TOM-zitting, waar u wel wat mag zeggen, maar waar maar zelden naar u geluisterd wordt, krijgt u een aantekening in de Justitiƫle Documentatie (het strafblad bestaat al jaren niet meer).

Kijkt u even op deze pagina:

http://www.gratisadvocaatprodeo.nl/advocaat/diefstal-en-boete

en hier voor de gevolgen van een strafbeschikking:

http://www.cjib.nl/Onderwerpen/Strafbeschikking/gevolgen-strafbeschikking-voor-strafblad-of-vog.aspx

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Robert,

Bedankt voor de heldere info.

Als ik het goed begrijp, kan ik het dus net zo goed voor de rechter laten komen omdat daar beter geluisterd wordt. Plus ,als ik de TOM-straf accepteer, ik schuld beken? En bij veroordeling krijg ik toch sowieso een aantekening?

Dank.


Dat hebt u juist begrepen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt aanhoren wat men u wil 'aanbieden' en dan alsnog een besluit nemen die transactie al dan niet te accepteren. Accepteert u dat aanbod niet, dan raad ik aan om een advocaat in te schakelen. Ik kan u daarbij helpen. Kijkt u ook op www.rvr.org naar de kosten voor rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag