Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedendag, ik heb mijn eigen bedrijfje als ZZP-er en heb de volgende vragen:
Ik werk nu via een detacheerbureau als ZZp-er voor een projectgebonden VOF, een combinatie tussen B.V. A en B.V. B, die ik even C noem.
Met het detacheerbureau heb ik een contract en ik heb de volgende vragen:
1) Is het juridisch correct dat ik na het beƫindigen van dit project 3 jaar lang NIET direct bij de opdrachtgever mag werken als ZZP-er, zonder de tussenkomst van het detacheerbureau? Deze 3 jaar staat in hun contract en als ik het wel zou doen, zou ik hele hoge boetes krijgen, aldus het contract. Is dit wel rechtsgeldig?
2) Kan ik na het aflopen van het project bij opdrachtgever VOF C, direct in dienst genomen worden bij B.V. A of B.V. B als ZZP-er of moet dat ook via het detacteerbureau lopen. Nogmaals A en B zijn normaal gesproken 2 losse bedrijven.
3) Hoelang mag je als ZZP-er voor een detacheerbureau werken (met wel of geen verschillende opdrachtgevers)?
Normaal is het natuurlijk niet netjes om om je detacheerbureau heen te willen, maar ze passen enkelzijdig het contract aan, omdat ze langere betalingstermijnen wilden, ze komen afspraken niet na, ze hebben nooit de moeite genomen om zich voor te stellen/ op locatie te komen, ik moet zelf alle betalingsproblemen oplossen en ze dreigen bij het aanspreken op hun verantwoordelijkheid standaard met "dan halen we je van het project". Nu is mijn verstandhouding met de opdrachtgever wel goed, dus mochten er in de toekomst andere projecten zijn via A of B dan zouden we graag direct willen samen werken.
Met vriendelijke groet

U hebt getekend voor dit beding dat in principe geldig is. De arbeidsrechtelijke regels zijn niet van toepassing omdat u niet in loondienst bent. 3 jaar is lang, maar zou hooguit gematigd kunnen worden door de rechter, waarbij de vraag is of u er iets mee opschiet als het 1 of 2 jaar wordt. Of u voor een aanverwant bedrijf kunt werken hangt af van de tekst van het beding. Uw laatste vraag is mij niet geheel duidelijk; ik kan alleen aangeven dat u moet voldoen aan de eisen van zelfstandig ondernemerschap om met recht in aanmerking te komen voor een VAR (wuo of dga). U mag altijd vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen, zie rechts van dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag