Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag,
Ik heb samen met iemand anders een stukje grond in het buitengebied. De buurman wil dit graag kopen als uitbreiding van zijn bedrijf, maar ik wil dat niet. Nu is mij ter ore gekomen dat het bestemmingsplan voor deze grond onlangs is gewijzigd in een bedrijfsbestemming, terwijl ik een particulier ben. Ik ben hiervan niet schriftelijk op de hoogte gebracht en navraag bij de gemeente heeft me niets opgeleverd. Kan dit zomaar?

In het algemeen kondigt de gemeente een bestemmingsplan in bv huis-aan-huis bladen aan en doet een ontwerp van de bestemmingsplan dat ingezien kan worden op het gemeentehuis. Vervolgens kunt u uw zienswijze kenbaar maken. Er wordt dus eigenlijk geen infomatie naar u gestuurd. Beroep is in uw geval niet meer mogelijk, omdat u uw zienswijze niet kenbaar heeft gemaakt. Slechts tegen wijzigingen van het ontwerpbestemmingsplan is beroep incidenteel mogelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nu vermoed ik dat de genoemde buurman het initiatief heeft genomen hiervoor. Kan dit zonder mijn medeweten?


Dit zou mogelijk zijn, echter het is aan de gemeente om een wijziging van het bestemmingsplan door te voeren.

Beoordeel dit antwoord:

De gemeente kan, eventueel op verzoek, het bestemmingsplan wijzigen. Dit heeft geen invloed op uw stukje land, wat betreft gebruik. Als u het b.v. wel wilt verkopen kan de bestemming wel een rol spelen, wat betreft de waarde. Zolang u het zelf gebruikt, is en blijft dat gebruik legaal.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag