Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte dame/heer,

Wij hebben 17 april jl een getekende offerte en 30% aanbetaling gedaan via een bedrijf van zonnepanelen op internet.
Door omstandigheden die helaas vandaag hebben plaatsgevonden willen wij u vragen of de mogelijkheid er nog is om de bestelling ongedaan te maken en de aanbetaling terug te krijgen?

Dag,
Uitgangspunt is koop= koop. u hebt waarschijnlijk een gecombineerd contract/offerte getekend voor de koop van de panelen en de verwerking van dat materiaal . Een aanneemovereenkomst. U moet me corrigeren als het niet zo want dan gelden er mogelijk andere regels. Ook relevant is hoe u ertoe gekomen bent de offerte te tekenen, geheel op afstand ?(telefonisch /online) is dat laatste het geval dan dient u direct de koop te annuleren, u hebt daar nog wel de tijd voor .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een getekend akkoord gegeven op de offerte, en deze middels een bestand verzonden aan het bedrijf.

op deze offerte,staat bij ondertekening gaat u akkoord met de algemene voorwaarden,,echter op deze voorwarden kan ik niets vinden van annuleren.

Echter ik heb al wel een aanbetaling gedaan.


Dag,
Ik adviseer u vandaag nog te koop te annuleren en uw geld terug te eisen zie artikel uit Boek 7 Wet koop op afstand:


Artikel 46d

1. Gedurende zeven werkdagen na de ontvangst van de zaak heeft de koper het recht de koop op afstand zonder opgave van redenen te ontbinden. Indien niet is voldaan aan alle in artikel 46c lid 2 gestelde eisen, bedraagt deze termijn drie maanden. De eerste zin is van overeenkomstige toepassing vanaf de voldoening binnen de in de tweede zin bedoelde termijn aan alle in artikel 46c lid 2 gestelde eisen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag