Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben sinds 2011 werkzaam bij de zelfde werknemer. Na mijn stage heb ik in 2011 een 0-uren contract gekregen voor 3 maanden. Dit contract liep toen tot 30-09-2011. Nog geen 2 maanden later ben ik voor dezelfde werknemer opnieuw aangenomen op 22-11-2011 voor een 0-uren contract voor een jaar. Deze is 22-11-2012 verlengd met een jaar en 22-11-2013 weer verlengd met een jaar. Sinds kort kwam ik erachter dat dit dus eigenlijk al mijn 4e contract is en dat deze voor onbepaalde tijd had moeten zijn. Klopt dit? En wat kan ik hier tegen doen, want er is gezegd dat er bij deze organisatie dit jaar geen contracten worden omgezet in onbepaalde tijd. Maar mijn huidige contract had naar mijn weten dus al voor onbepaalde tijd moeten zijn.
Echter moet wel gezegd worden dat mijn functieomschrijving in het eerste contract anders was dan bij mijn laatste 3 contracten. Ook viel mijn eerste contract onder een andere CAO, maar wel bij de zelfde werknemer.

De vraag is of er meer dan 3 tijdelijke contracten met u mogen worden afgesloten op basis van een CAO. Als dat niet zo is, bent u in vaste dienst voor het aantal uren dat u gemiddeld werkt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beide CAO's geven aan dat het vierde contract voor onbepaalde tijd moet zijn, ze zijn volgens de reguliere wetgeving.


Dan bent u in vaste dienst voor het aantal uren dat u gemiddeld werkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag