Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte mevr./heer,

Ik ga een etage verhuren, de nieuwe huurders gaan nogal wat verbeteringen aan gaan brengen, is het voldoende als ik in het huurcontract opneem dat bij opzegging van het gehuurde de aanpassingen om niet toekomen aan verhuurder? Graag zie ik uw antwoord tegemoet, met vriendelijke groet,

Om volledig te zijn en duidelijkheid te scheppen bij de huurder, kunt u inderdaad in het huurcontract opnemen welke verbeteringen er worden aangebracht en dat deze na einde huurcontract eigendom van de verhuurder worden (dit is wat u wilt denk ik blijkende uit uw vraag). Is dat niet zo dan duidelijk maken wat huurder eventueel kan meenemen bij beeindiging. Ik raad u sowieso aan het huurcontract door een jurist te laten checken. Ik kan u daarbij helpen. U kunt hiervoor direct contact met mij opnemen indien gewenst.

Beoordeel dit antwoord:

U doet er verstandig aan de Algemene bepalingen Huurovereenkomst Woonruimte conform het model van de ROZ op de huurovereenkomst van toepassing te verklaren. In de artikel 2 en 3 van de algemene bepalingen is het nodige geregeld over de toegestane aanpassingen aan het gehuurde en wat hiermee moet gebeuren bij de oplevering van het gehuurde bij beƫindiging moet worden opgeleverd. In de op te stellen overeenkomst kunnen dan op die onderdelen zonodig wijzigingen in de algemene bepalingen worden opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik attendeer u erop dat sprake kan zijn van ongerechtvaardigde verrijking, ook al legt u dit contractueel vast. Het is wellicht beter om tegenover deze verbeteringen iets te stellen, zoals een tijdelijk lagere huur. Uiteraard moet dit allemaal goed vastgelegd worden. Huurrecht is mijn specialisatie. Ik help u hier graag bij als u wil. Neem gerust vrijblijvend rechtstreeks contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag