Stel vraag

Particulier


Op een appeldagvaarding wil ik niet verschijnen, omdat de wederpartij hierin slechts vraagt de vorderingen in conventie af te wijzen. Mocht de wederpartij echter bij memorie van grieven toch ook herziening van vorderingen in reconventie vragen, zou ik het verstek willen zuiveren (omdat het hoger beroep dan ineens relevant wordt voor mij). Mijn vraag is of/hoe ik inzage krijg in deze memorie van grieven nadat de rechter mij verstek heeft verleent (zodat ik kan bepalen of/wanneer ik zuivering van verstek aanvraag).

In hoger beroep dient U te worden bijgestaan door een advocaat. Deze kan U en adviseren en krijgt inzage in alle ingediende stukken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord! Mijn vraag echter is juist hoe ik zónder advocaat (en met verstek verlening) toch inzage kan krijgen in de memorie van grieven. Dan kan/wil ik daarna bepalen of ik überhaupt verstek wil zuiveren en, zo ja, de juiste advocaat zoeken (of basis van de strekking van de grieven van de wederpartij).


U kunt de advocaat van de tegenpartij vragen de memorie van grieven aan u toe te sturen. Als hij dat niet wil, zal er voor u niets anders opzitten dan u in de procedure te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag