Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vanaf 1 augustus zou ik in een ander filiaal gaan werken. Deze stond al op het punt te sluiten. Ik kreeg een belletje of ik in dit filiaal wil staan om extra uren te werken. Ben hier mee akkoord gegaan niet wetende dat dit filiaal alsnog zou sluiten. Filiaal zou dus gewoon open blijven althans daarom kon ik daar extra werken. Nu ben ik dus per 1 augustus medewerker van een filiaal dat gaat sluiten. Geloof dat overplaatsen geen zin heeft want er zijn net mensen aangenomen voor andere filialen. Weet nu niet zo goed wat mijn rechten zijn. Werk sinds 2010 bij dit bedrijf.

Uw vraag is niet helemaal duidelijk. Bent u volledig werkzaam per 1 augustus op dit nieuwe filiaal of alleen voor de extra uren?

En hoe is e.e.a. vast gelegd? Het is namelijk nog geen 1 augustus. Heeft u met de kennis van nu al bezwaar aangetekend tegen de overplaatsing?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nou het fililaal dat zal gaan sluiten dat is mijn vaste filiaal.
Mijn contract is voor onbepaalde tijd.

Filiaal was al langer bekend dat ze gingen sluiten. Dit zou de eerste week augustus worden.
Uiteindelijk ongeveer 2 weken geleden zouden ze toch open blijven. Vandaar dat er ruimte kwam om voor mensen meer uur te werken. Nu was ik gister in dat filiaal en zie opeens dat ze toch gaan sluiten per 2de week Augustus. Dus allemaal rauw op het dak. Nu heb ik het idee dat ze mensen waar ze vanaf willen naar dit filiaal hebben verplaatst om zo van ze af te komen. Kan dit zomaar? Want dan handelen ze toch met voorbedachte rade?

Nee geen kennis van bezwaar getekend. Omdat ik dus met de intentie om meer uur te gaan werken naar dat filiaal ben overgeplaatst. Ben gewoon benieuwd of ze me kunnen ontslaan omdat ze het filiaal gaan sluiten. Morgen komt de regiomanager en iemand van het hoofdkantoor om te praten. Wil me graag een beetje voorbereiden op wat ze kunnen zeggen.


Het spijt me, maar ik begrijp uw vraag/standpunt niet. U schrijft dat dit filiaal dat gaat sluiten uw vaste filiaal is en vervolgens geeft u aan dat u bent overgeplaatst naar het filiaal dat gaat sluiten. Op basis van bovenstaande informatie kan ik u niet goed adviseren.

In zijn algemeenheid denk ik dat het goed is als u morgen aanhoort wat de regiomanager te vertellen heeft zodat u dan ook beter in kunt schatten welke consequenties het sluiten van het filiaal voor u persoonlijk heeft. U kunt daarna altijd opnieuw een vraag hier stellen of direct contact opnemen. Succes morgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Sorry lees het inderdaad best onduidelijk. Mijn vaste filiaal blijft gewoon open. Noem het voor het gemak even filiaal A. Nu heb ik aangegeven meer te willen werken. Daar is de manager achteraan gegaan en uiteindelijk kon ik in filiaal B terecht om daar meer uur te werken. Vanaf 1 augustus zou mijn vaste filiaal dus B worden. Deze zou toch geopend blijven en daardoor zou ik daar dus meer uren kunnen draaien. Nu heb ik afgelopen maandag een dag gewerkt in filiaal B en kwam ik erachter dat het filiaal alsnog gaat sluiten in de 2de week van augustus. Ik ben gewoon benieuwd of ze nu een gegronde reden hebben om mij te ontslaan. Ook met het feit dat ze een nieuw iemand hebben aangenomen. Ben gewoon benieuwd wat hierin mijn rechten zijn. Kunnen toch niet zomaar mensen overplaatsen en ze vervolgens ontslaan? En daarbij morgen is mijn laatste werkdag is voor mijn vakantie ingaat.


Uw vraag is nu duidelijk, dank. Een vreemde situatie, overgeplaatst worden naar een filiaal om vervolgens te horen te krijgen dat deze gaat sluiten voordat de overplaatsing definitief is. Op basis van bovenstaande zie ik goede gronden voor verweer als de werkgever gaat proberen u te ontslaan. Omdat uw situatie afwijkt van dat van anderen, adviseer ik u om in een persoonlijk gesprek met de manager helderheid te vragen over uw positie. Het is niet aan te raden om uw situatie bespreekbaar te maken in een algemene bijeenkomst met anderen erbij. Geef aan dat u - gezien de omstandigheden- toch niet overgeplaatst wenst te worden en aanspraak maakt op uw eigen plek bij filiaal a. Dat er al een ander is aangenomen, is het probleem van de werkgever en deze dient dat ook op te lossen. Mocht de manager hier negatief op regeren, laat dit dan weten, dan kan ik, of een van mijn collega's u verder adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ze me vragen iets te tekenen? Is het dan verstandig om te tekenen? Of door iemand laten checken?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag