Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


beste,

Ik ben 17 jaar. ik heb gescheiden ouders en de alimentatie gaat nu nog direct naar mijn moeder op basis van thuis inwonend. vanaf augustus ga ik op kamers.

-omdat ik nog minderjarig ben maar wel op kamers ga dient mijn vader dan de alimentatie dan aan mij of aan mijn moeder over te maken?
-de hoogte van alimentatie, word die berekend op basis van inkomsten ouders? of gaat dit op basis van mijn uitgifte?(alimentatie inwonend vastgesteld norm 2007)

met vriendelijke groet,

Zodra u meerderjarig bent, kunt u aan uw ouders vragen om de alimentatie direct aan u over te maken. Tot die tijd geldt de oude regeling, uw moeder krijgt de kinderalimentatie. Dat bedrag werd indertijd berekend op basis van een draagkrachtmeting.

In beginsel zal uw moeder u het bedrag betalen dat zij van uw vader kreeg plus het bedrag dat zij volgens de draagkrachtmeting zelf moest betalen.

Zodra u meerderjarig bent, krijgt u de alimentatie van uw ouders. Wel gaan dan uw eigen inkomsten zoals werk en studiefinanciering een rol spelen, die worden in beginsel op de alimentatie gekort.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag