Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Graag wil ik weten wat mijn rechten zijn mijn ex partner heeft schulden gemaakt op mijn naam. Alle incasso brieven zijn weg gegooid en nu komen ze bij mij binnen waardoor ik het aan de weet ben gekomen. Ik heb een eigen bedrijf waardoor ik meer verdien als haar, het staat ook gedeeltelijk op haar naam.
Moet ik nu wettelijk gezien alles betalen omdat zij minder inkomen heeft? Graag wil ik weten of ik wettelijk iets kan beginnen aangezien ik altijd oer bank aan haar geld heb overgemaakt voor de rekeningen of kan ik er niks mee?

Het is duidelijk dat uw ex-partner onrechtmatig heeft gehandeld door schulden op uw naam te maken. Als dit gebeurd is tijdens uw relatie en u was gehuwd in gemeenschap van goederen, zult u in beginsel ieder de helft van de schulden moeten betalen.

Als de schulden gemaakt zijn na de beƫindiging van uw relatie of als u niet gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had, komen de schulden voor rekening van uw ex-partner. Het probleem is dan wel hoe u gaat bewijzen dat u niet zelf hebt ingestemd met de schulden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag