Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

5 juli j.l. hebben wij een engelse cocker spaniel pup (teefje) gekocht met stamboom en koopovereenkomst voor 950 euro. bij een fokker met geteste ouderdieren. Op de dag van de koop had zij zichtbaar niks onder de leden. Nog geen dag later was de pup aan de diarree en braakte zij. Ze hield niks binnen. Een bezoek aan de dierenarts was noodzakelijk (avond in het weekend) In eerste instantie zou het de stress zijn van het verhuizen (zei de dierenarts en tevens de fokker, waar meteen contact mee was) Ze kreeg diarreeremmers en een middel tegen misselijkheid. De diarree bleef echter aanhouden. Na een test van de ontlasting binnen de eerste week na aankoop bleek zij besmet te zijn met de parasiet giardia. Wat de nodige gevolgen heeft: Een speciale ontwormingskuur 5dgn, antibiotica 10dgn, nogmaals diarreeremmers, huis dagelijks ontsmetten, geen contact met andere honden/dieren/mensen i.v.m. besmettingsgevaar. 3 weken later test herhalen, dat is nu en helaas weer positief. Het is erg haardnekkig ze start weer een kuur ontworming. Zij kan de komende 3 weken nog steeds niet deelnemen aan de puppiecursus en geen contact hebben met andere honden. Waardoor zij in haar socialisatie enorm achter komt.

De fokker heeft bij aankoop medicijnen meegegeven, zogezegd tegen diarree. We moesten haar daar maar een deel van geven en dan zou het probleem opgelost zijn. Bij navraag bleek het te gaan om zware antibiotica, metrodizanol, dat meestal voorgeschreven wordt bij Giardia besmetting. Volgens de dierenarts mag dat alleen voorgeschreven worden door een dierenarts. De fokker adviseerde ook om niet meteen naar een dierenarts te gaan om onnodige kosten te voorkomen. Toen wij de fokker op de hoogte stelde van de giardia besmetting, werd ons verweten dat onze kinderen te druk waren en dat ze de besmetting bij ons opgelopen zou hebben. Wat in feite onmogelijk is gezien de incubatietijd. En de dag dat het tot uiting kwam, bevestigt ook de dierenarts. Er is ook geen enkele poging tot tegemoetkoming in de kosten gedaan vanuit de fokke. En wij hebben nog geen dag echt plezier kunnen hebben van onze pup. Inmiddels zijn we vele euro's lichter en kunnen nog niks leuks (wat binnen het normale valt) met haar doen. En willen ons aankoopbedrag terug en de pup terugbrengen naar de fokker. Hoe sterk staan wij eigenlijk als kopende partij?

Wij hebben de pup alle nodige zorg gegeven, entingen op tijd en ontwaorming, ontvooien. En de fokker meteen op de hoogte gesteld van het probleem.

Met vriendelijke groet.

Wat een nare situatie voor u.
Zoals u het omschrijft staat u volledig in uw recht. U kunt de koop ontbinden en hebt recht op teruggave van de aankoopsom alsmede vergoeding van alle gemaakte kosten. Als u er niet uitkomt met de fokker help ik u hier graag bij.
Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank voor uw snelle antwoord, wij nemen vanavond nog contact op met de fokker. Excuses voor de spelfouten, ik zag het naderhand pas. Wij hebben overigens via de mail contact gehad met de fokker en hebben deze ook bewaard. Fijn te weten dat we in ons recht staan. Dat is toch handig alvorens de fokker daarover te contacteren. Mochten we er niet uitkomen met de fokker, dan laat ik het u weten.


Graag gedaan en succes. Als het nodig is weet u me te vinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag