Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn dochter van 22 jaar heeft in 4 jaar tijd haar master scheikunde behaald op een top universiteit in Engeland met hoge cijfers.
Nu heeft ze een aanbieding gekregen voor een phd op de nummer 1 universiteit van Engeland.
In Engeland ben je nog steeds student als je een phd gaat volgen en moet je voor je eigen funding zorgen. Nu heeft ze 4 jaar gebruik gemaakt van duo. De komende 3 jaar zou ze bij duo ook graag geld willen lenen . Bij duo zegt men dat ze klaar is met haar master en geen geld kan lenen voor de phd. Ik kan nergens lezen op de duo site dat ze niet in aanmerking komt voor een duo lening ze is tenslotte ingeschreven bij de universiteit als student en betaald gewoon collegegeld etc. ,heeft geen inkomen. En heeft de Nederlandse nationaliteit
De lening bij duo zou het mogelijk maken om te studeren. Bij banken kan ze niets lenen omdat ze geen inkomsten heeft. Ze heeft de intentie om na haar studie voor een Nederlands bedrijf te gaan werken. Op de duo site staat aangegeven dat een student 7 jaar recht heeft op studiefinanciering.
Of interpreteer ik dit verkeerd?
Hartelijk dank voor uw hulp.
Met vriendelijke groet R

Na een Master stopt het recht op een studielening. De termijn van 7 jaar is die waarin een studie moet zijn afgerond, studeert iemand langer dan vervalt dit recht. Phd-kandidaten in Nederland krijgen in beginsel een salaris van de eigen universiteit.

Ik raad uw dochter aan om te proberen een particuliere beurs te krijgen. Er zijn heel wat Nederlandse - en zeer waarschijnlijk ook Engelse - fondsen en stichtingen met het doel studenten en promovendi bij hun studie te helpen.

http://www.studiefondsplus.nl/l/261945/library/download/266943

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag