Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik zou graag vanuit mijn eigen keuken koude broodjes willen smeren en bezorgen.
Het gaat om een woonhuis in gemeente Waalwijk. Deze woning blijft woning, veranderd niet qua inrichting, er worden geen reclames aan huis gemaakt, er worden geen goederen aan huis gebracht, het enige wat ik onderneem is een KVK nummer nemen op mijn woonadres en deze broodjes aanleveren bij bedrijven die dit bestellen op mijn website. Deze website zal geen adres bevatten, alleen een faxnummer en een mail adres en een telefoonnummer. Aan huis zal geen mogelijkheid zijn om af te halen.
Ik wilde de gemeente dit melden. Volgende werd mij gemaild. vraagt het bestemmingsplan op van poelruitstraat 14 te waalwijk

De locatie valt in het vigerende bestemmingsplan: Woonwijken
en heeft als bestemming: woondoeleinden
De op de plankaart aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a
hoofdgebouwen ten behoeve van:


1
woonhuizen al dan niet in combinatie met de uitoefening van:
- bedrijfsmatige activiteiten na het verlenen van vrijstelling.

Zij melden mij dus dat er een bestemmingsplan wonen op zit. Ik ben van mening, dat ik dit nog steeds blijf doen. Het is een koophuis. Zoals u bovenstaand kunt zien, zal er helemaal niets veranderen. Toch zegt de gemeente dat ik een omgevingsvergunning aan moet vragen a 800 euro, met de kans op teleurstellend respons. Het heeft te maken met mijnbouwwerk.

Volgens de activiteiten internet module van VROM heb ik een type A inrichting en ben ik dus niet verplicht er melding van te doen en heb ik ook geen omgevingsvergunning nodig.

Wat is waar? Ik wilde kijken of ik zonder investering in beginsel iets op kon zetten. Daarna kan ik professioneel gaan huren en verbouwen.

Ik denk dat ik in mijn gelijk sta. Hoe denken jullie hierover??
En is er een mogelijkheid bijv als zzp er om toch te kunnen starten op eigen adres zonder dat ik die vergunning nodig heb?

Uiteraard heb ik de nodige papieren om dit te mogen ondernemen.

Volgens mij heeft u een type B inrichting en is melding nodig. Ik begrijp dat u die melding ook heeft gedaan. Volgens het bestemmingsplan moet u vrijstellen vragen als u bedrijfsmatige activiteiten wil gaan uitvoeren en dat wilt u gaan doen. De gemeente kan dus niet van u eisen dat u een omgevingsvergunning aanvraagt maar wel dat u vrijstelling vraagt van de regels van het bestemmingsplan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus als ik het goed begrijp, is melding type B noodzakelijk?
Dan neem ik verder aan dat na deze melding de vrijstelling gegeven kan worden door de gemeente en ik hier verder niets voor dien te doen dan alleen de melding maken bij VROM?
Super bedankt voor uw antwoord!


U hoeft bij VROM geen melding te doen u moet een melding doen bij de gemeente. Maar ik begrijp dat u bij de gemeente al gemeld heeft dat u een catering bedrijf wilt beginnen aan huis en dat de gemeente heeft aangegeven dat u vrijstelling moet vragen van het bestemmingsplan. Als dat zo is dan moet u nu dus vrijstelling vragen van het bestemmingsplan want dat staat niet toe dat u zonder vrijstelling een bedrijf begint aan huis. Weliswaar blijft u wonen in uw huis maar u begint er ook een bedrijf dus feitelijk krijgt uw woning nu een dubbele functie namelijk woonhuis en cateringbedrijf.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag