Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Een loodgieter heeft een lek veroorzaakt en stelt nu (op aandringen van mij) een oplossing voor die door andere loodgieters afgeraden wordt. Ik wil nu garantie dat het werk goed gedaan wordt en alle schade op hem achterhaald kan worden. Hoe moet ik dat doen? Ik heb inmiddels al minimaal 600 euro schade door verplaatsing van mijn verhuizing.

Achtergrondverhaal:
Ik ben een appartement aan het renoveren waarbij er een afvoer op de gietijzeren standleiding moest worden aangesloten voor een spoeleiland in de keuken. Hiervoor heb ik speciaal een loodgieter gezocht met een oproep op werkspot.nl. Nu heeft de loodgieter de klus niet naar mijn opdracht uitgevoerd: de afvoer loopt niet af maar op, zo'n 5 cm boven vloerniveau. Hij beweert dat dat zo is afgesproken, wat niet het geval is. Helaas had ik is hij wel betaald door mijn vader, omdat ik niet aanwezig kon zijn.

Vervolgens is de standleiding twee dagen later stevig gaan lekken, bij het aanzetten van de wasmachine van de bovenburen (die is aangesloten op die standleiding). Ik heb inmiddels 3 verschillende loodgieters gesproken, waarvan 2 het resultaat hebben gezien. Alledrie zijn ze verbaasd over de oplossing die gekozen is om een pvc-sok over een gietijzeren standleiding te plaatsen. Allemaal waren ze ervan overtuigd dat dit vroeg of laat zou gaan werken en problemen op zou leveren. De problemen ontstonden helaas vrijwel direct, minimaal wanneer de buurman zijn wasmachine gebruikt.

De mening van de loodgieters was dat het ook niet effectief uitgebeiteld was: veel meer ruimte en lager aan de voorkant dan aan de zij- en achterkant. Waarschijnlijk onzorgvuldigheid dus. Zoals ik het van Jansen begreep wordt het nu vrijwel onmogelijk dit nog met een simpele sok op te lossen, vanwege de locatie van het lek (laag in het gietijzer tegen het beton). De enige goede oplossing volgens hem was dus het via de onderburen aan te passen.

De opdracht zoals hij is uitgevoerd is dus niet alleen niet uitgevoerd, maar heeft nu al veel schade veroorzaakt: in de vorm van de lekkage, overlast voor de bovenburen, geplande werkzaamheden die niet door kunnen gaan maar wel betaald moeten worden door mij en de verhuizing die uitgesteld moet worden. En natuurlijk de verschillende loodgieters die ik om beoordeling en advies heb gevraagd. Om maar te zwijgen over de tijd en frustratie. Daarbij zal het een kwestie van tijd zijn voordat de benedenburen overlast ondervinden en er zelfs betonrot zal ontstaan waarbij de kosten pas echt hoog op gaan lopen. Elk nieuwe dag waarop er geen oplossing is zal dus verdere kosten met zicht meebrengen.

U zult een aannemingsovereenkomst moeten - laten - opstellen met daarin een duidelijk werkomschrijving en een tijdpad. Een eenvoudige overeenkomst vindt u hier:

chrome-extension://bpmcpldpdmajfigpchkicefoigmkfalc/views/app.html

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag