Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat is juridisch gezien de weg om spullen uit mijn huis te laten verwijderen die nog van mijn ex partner zijn.
Kunnen deze gewoon worden verwijderd of weggegooid door mij? Ik heb meerdere schriftelijke en verbale kennisgevingen en ultimatums hierin gesteld qua verwijderen/ophalen van deze spullen. Elke keer komt mijn ex partner deze niet na.

Ik wil dat de spullen worden verwijderd. Ze zijn niet van mij maar staan wel, al geruime tijd, bij mij in huis. Ik kan toch niet fungeren als een gratis shurgard opstalplaats?

Hoor graag van u hiermee om te gaan.

Ik raad u aan om uw ex-partner een laatste, aangetekende brief met ontvangstbevestiging te sturen waarin u hem sommeert om zijn eigendommen binnen 14 dagen bij u op te halen. Doet hij dit niet, dan gaat u er van dat hij van de eigendom afziet.

Daarna kunt u de afdeling grofvuil van de gemeente bellen of de zaken op Marktplaats verkopen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wil graag een aanvulling geven op het antwoord van R.A. Korving. Naar mijn mening ligt de kwestie namelijk iets gecompliceerder.

Het eigendomsrecht is het meest verstrekkende recht wat ons rechtssysteem kent. Als u "zomaar" spullen weggeeft of verkoopt die van iemand zijn, kunt u daar behoorlijke problemen mee krijgen. Met "zomaar" bedoel ik de situatie dat de eigendom van de goederen van uw ex-partner niet voor 100% op u over is gegaan.

Een aangetekende brief kan een oplossing brengen. Houdt u er echter wel rekening mee dat als deze niet wordt opgehaald op het postkantoor, deze pas na drie weken aan u wordt geretourneerd. Wanneer u al na twee weken de spullen verkoopt, kunt u een probleem krijgen. Ook kan uw ex-partner nog altijd zeggen dat de brief niet aan hem/haar is overhandigd.

Ik kan u twee dingen aanraden, waarbij de ene m.i. niet beter is dan de andere.

1) Laat een exploot betekenen door een deurwaarder. Een deurwaarder heeft een ambtseed afgelegd. Hierdoor kan er (vrijwel) geen twijfel worden opgeroepen of de brief is bezorgd wanneer hij/zij dit zegt. Dit geeft u de zekerheid dat u na de door u gestelde termijn kan overgaan tot het vervreemden van de goederen.

2) Laat een jurist of advocaat een brief aan uw ex-partner sturen. Vreemde ogen dwingen. Mogelijk helpt deze simpele handeling om te laten zien dat het u serieus is en om schot in de zaak te krijgen.

Succes! Mocht u verdere informatie willen laat dat dan gerust weten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag