Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vereniging (korfbal) huurt al 50 jaar velden, kleedlokalen bij de voetbalclub. Eerst huurcontract voor 10 jaar vast .vorig jaar huurcontract voor 1 jaar. Nu hebben zij kleedlokalen verbouwd en willen zij een huurcontract om zetten in gebruiksovereenkomst.
Vorig jaar betaalde wij €1164 en nu met de gebruikersovereenkomst willen ze dat wij per jaar €6485 gaan betalen dat is een prijsstijging van 500% mag dat?

De huurverhoging voor dergelijke ruimtes is niet gebonden aan wettelijke regels. Maar de huidige huurovereenkomst kan wellicht wel handvatten bieden om dit binnen de perken te houden.
Een gebruiksovereenkomst is ook af te raden omdat u dan nog minder rechten hebt dan bij een huurovereenkomst voor een jaar.
In soort gevallen werkt het overigens vaak ook goed om de publiciteit te zoeken.
Neem gerust even vrijblijvend contact met me op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Bij het aangaan van een nieuwe huur - of gebruiksovereenkomst kan er onderhandeld worden over een nieuwe, hogere huurprijs. De huurprijs moet natuurlijk wel marktconform en passend voor het gehuurde zijn. Ik raad een gebruiksovereenkomst eveneens af. Indien u een nieuwe overeenkomst sluit, raad ik u wel aan deze een langere duur te sluiten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag