Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Dag,

Ik heb via een koffieleverancier een koffiezetapparaat en via een bedrijf die leasecontracten doet word dit geleased.
Nu werkt sinds een half jaar het apparaat niet meer en heb dit ook aangegeven bij de koffieleverancier dat we er geen gebruik van kunnen maken.
Nu verplicht de leaser ons wel tot het betalen van de lease. Wij hebben dit tot dusverre niet gedaan en ook met de redenen waarom wij dit niet doen. Nu hebben zij dit neergelegd bij het incassobureau en verplichten zij ons om in 1 keer alle jaren te betalen. Kan en mag dit zomaar.

Hebt u de leverancier en het leasebedrijf op de juiste wijze in gebreke gesteld en gesommeerd om binnen een redelijke termijn de overeenkomst na te komen (dus het apparaat te repareren / een vervangend apparaat te leveren)?
Zo nee, dan hebt u een probleem. Want pas als wederpartij in verzuim is (na afloop van de gegeven termijn) staat u in uw recht om niet meer te hoeven betalen / de overeenkomst te ontbinden.
Neem gerust even vrijblijvend contact met me op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Zo te zien heeft de wederpartij de overeenkomst ontbonden en schadevergoeding gevorderd over de resterende contractsduur.

Gelukkig mag u betalingen opschorten zonder dat de wederpartij schriftelijk in gebreke is gesteld (op dit punt ben ik het niet met mr. Doomernik eens). Als blijkt dat er inderdaad sprake is van een achterblijvend serviceniveau en een niet-functionerend apparaat zie ik wel mogelijkheden voor u om onder betaling uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Betalingen opschorten (uitstellen) is iets anders dan niet meer hoeven te betalen. En zomaar zonder aankondiging/uitleg/kennisgeving op gaan schorten (als opschorten al zou mogen volgens de toepasselijke voorwaarden; meestal wordt dit uitgesloten) is op zijn zachtst gezegd ook niet wenselijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag