Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Wij hebben aanbetaald op een stamboom pup toen hij 2 weken oud was. Een week voordat we hem op gingen halen kregen we bericht van de fokker dat de pup een afwijking heeft en iets van de prijs af doet, maar ons de keus laat. Wij hebben de pup met goed vinden van de fokker aan onze eigen dierenarts laten zien en deze concludeerde dat de hond later problemen gaat krijgen. Nu hebben wij de koop ongedaan gemaakt omdat we natuurlijk een gezonde hond willen. Hond kan altijd iets krijgen, maar we gaan niet beginnen aan een pup met gebreken. Nu wilt de fokker (particulier) de aanbetaling niet terug betalen, maar hij dient toch een deugdelijk product (helaas) te verkopen en dat was hij niet?...wat vinden jullie?

Ja de fokker moet de aanbetaling terug betalen want hij kon geen hond leveren zonder gebrek.

Beoordeel dit antwoord:

U mag de fokker aan zijn verplichtingen op grond van de koopovereenkomst houden, dat wil zeggen u mag een gezonde pup eisen. U hoeft geen genoegen te nemen met et alternatief dat hij biedt. U dient de fokker in gebreke te stellen , wellicht komt er een nieuw nest waaruit mag kiezen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor jullie reacties.
Koopcontact hebben we niet, fokker had deze nog niet klaar, wel hebben een bewijs van aanbetaling en bewijs dat de pup iets mankeert. Wij gaan ons hard maken om de aanbetaling terug te krijgen. Pup uit een ander nest is geen optie.


Reactie van de vraagsteller

Via een gerechtsdeurwaarder/incassokantoor zijn wij bezig onze aanbetaling terug te krijgen.
Echter blijft de verkoper weigeren te betalen en zal het op een rechtszaak uitlopen.
Wij gaan ervan uit dat wij in ons recht staan de koop ontbonden te hebben. We hebben van de verkoper op schrift dat hij ons de keus laat toen hij melde dat de pup een gebrek had. Zou dit alleen al voldoende zijn om via kantongerecht onze aanbetaling terug te vorderen plus de kosten die wij daardoor moeten maken? Verkoper heeft verder geen kosten gemaakt voor de pup, die hij voor de andere pups niet gemaakt heeft. De pup is uiteindelijk ook niet als laatste uit het nest verkocht. Daar heb ik bewijs van. Ook erkend de verkoper in schriftelijke gesprekken dat hij geld aan ons zou overmaken, echter nu wil hij de volledige aanbetaling houden en zou zelfs het resterende bedrag willen hebben omdat wij de pup niet zijn komen halen.
Graag vernemen wij hoe sterk deze zaak staat voor ons.


U heeft al een deurwaarder/incassobureau ingeschakeld. Ik neem aan dat die ook alle stukken van u ontvangen hebben .Zij kunnen zich dus een goed oordeel vormen van de zaak en kunnen u ongetwijfeld aangeven wat u kans van slagen is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw reactie. Ik heb net contact gehad met het kantoor en we staan heel sterk, hopelijk denkt de rechter daar uiteindelijk ook zo over...We hopen dat meneer nog tot betaling overgaat voor het zover is.


Ik adviseer u overigens wel te vragen aan de deurwaarder/incassobureau wat u zelf aan kosten van rechtsbijstand moet gaan betalen. Want in Nederland is het meestal zo dat je maar een deel van de kosten van rechtsbijstand kunt verhalen. Zeker in zaken waarin het financiƫle belang niet heel erg groot is ben je soms meer kwijt aan kosten van rechtsbijstand dan het totaal bedrag dat je van de tegenpartij krijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag