Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vorige week heb ik te horen gekregen dat ik wegens berdijfseconomische redenen ontslagen zal worden voor de volle 24u die ik op contract hebt. Ik heb een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Op dit moment ben ik met bevallingsverlof. De werkgever heeft aangegeven dat voor mij een ontbindingsverzoek naar de kantonrechter is gestuurd.
Ik heb van de werkgever twee vaststellingsovereenkomsten ontvangen, één met outplacement en één zonder.
In notulen van een OV vergadering wordt aangegeven dat niet de functie op je arbeidscontract leidend is, maar de werkzaamheden van de afgelopen 3 à 4 maanden. Deze periode heb ik gemiddeld 10u in de overhead gewerkt en 14u in de uitvoering op de werkvloer. In een eerder verzonden weekinfo werd gemeld dat mensen die in de uitvoering werken met een vast contract voorlopig in dienst mogen blijven en niet mee zullen worden genomen bij deze reorganisatie.

Mijn vragen zijn:

- wat is de kans dat de kantonrechter het verzoek goedkeurd en valt dit verzoek aan te vechten?
- is het aan te vechten dat ik voor 14u in dienst kan blijven aangezien ik deze in de uitvoering heb gewerkt de afgelopen 3 à 4 maanden?
- wat zou jullie advies zijn in deze situatie van hoe te handelen?

Dat is zo allemaal niet goed te beoordelen, maar het is altijd mogelijk verweer te voeren. HEt aanvoeren van een deel van uw werk behouden wegens wat u de laatste paar maanden deed, lijkt me niet heel erg haalbaar op het eerste oog.
U moet in ieder geval nergens zo maar mee akkoord gaan; u kunt het beste een jurist inschakelen om u te adviseren wat in uw geval het beste is. Verweer voeren of een overeenkomst sluiten.
Bovendien moet de overeenkomst beoordeeld worden: er spelen zaken zoals het veilig stellen van eventuele uitkeringsrechten , wel/geen vrijstelling van werk, wel/geen uitbetaling vakantiedagen, regelingen inzake bedingen over bijv. concurrentie en/of studiekosten. Enz. Enz.
En in de regel kunnen we bedingen dat de juridische kosten vergoed worden.
Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslagrecht en help u hier graag bij. Neem gerust even vrijblijvend contact met me op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag