Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn nicht heeft een scooter van mij gekocht. We zijn mondeling een bedrag van 500 euro overeen gekomen. Na herhaaldelijk vragen, en het stellen van een ultimatum voor de betaling is het bedrag tot op heden nog steeds niet voldaan. Dit loopt nu al 5 maanden. Kan ik hierop nog verdere stappen ondernemen, of sta ik met lege handen.

Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord

Hebt u enig bewijs van de verkoop en het bedrag, zoals emails, getuigen, Zo ja, dan kunt u een aangetekende brief (laten) sturen met een sommatie om het geld binnen 8 dagen te betalen Daarbij kunt u tevens vermelden dat u bij gebreke daarvan rechtsmaatregelen zult laten nemen via een jurist en dat u aanspraak maakt op de wettelijke / overeengekomen rente en vergoeding van uw kosten.
Zo nee, dan is het zaak eerst bewijs te verkrijgen. Ik kan u adviseren hoe u dat aan kunt pakken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

Beoordeel dit antwoord:

De mondelinge afspraken op papier zetten, schriftelijk maken en uw nicht nog een maal de kans geven het overeengekomen bedrag te betalen anders ontstaat verzuim , alternatief mag u haar ook een regeling aanbieden maar ook hier geldt zodra een termijn achterstand , dan volgt er wederom verzuim en kunt u rechtsmaatregelen treffen. Ik schrijf vaak dergelijke sommaties en houd rekening met de familieband.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag