Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag, ik zit samen met nog 2 personen in een V.O.F, nu blijkt dat 1 van mijn collega geld verduisterd, ik wil hem dus nu uit de V.O.F hebben.
mijn vraag is hoe ga ik hier mee aan de slag.
Met vriendelijke groet,

Is er, toen u de VOF begonnen bent, een overeenkomst opgesteld? Normaliter zou daar in staan wat in zulke gevallen te doen, of in ieder geval hoe een vennoot kan uittreden.

Indien er geen overeenkomst is, dan zult u er onderling uit moeten komen, met als uiterste optie een gang naar de rechter. Wat vindt trouwens de derde vennoot van deze kwestie?

Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat uw mogelijkheden zijn.

Beoordeel dit antwoord:

De vennootschapsakte bepaalt vaak op welke manier u de vennootschap aan uw compagnon kunt opzeggen. Als de akte daar niets over bepaalt, staat in de wet hoe een en ander in zijn werk gaat.

Kort en goed: u moet de vennootschap ten opzichte van uw compagnon opzeggen, vervolgens moet u afrekenen (balans opstellen) en tot verdeling overgaan, en vervolgens zet u de onderneming als eenmanszaak voort. De compagnon blijft ten opzichte van derden (klanten, leveranciers, etc.) aansprakelijk voor alle verplichtingen van de VOF uit de periode voorafgaand aan de opzegging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag