Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hallo, wij hebben een contract afgesloten met securitas om ons winkel te beveiligen. In 2007. Nu is het zo dat wij per januari 2015 met ons bedrijf willen stoppen ( bestaan bedrijf 15 jaar)
Het blijkt dat Verisure de klanten van Securitas hebben overgenomen. Nu wij ons contract willen ontbinden, zegt Verisure, dat dit niet mogelijk is. Zij zeggen dat wij een contract hebben afgesloten van 11 jaar. ( wat wij ons niet kunnen herinneren) Ook wordt vermeld door Verisure, dat als wij dit contract willen stopzetten er een afkoopsom wordt berekend. Verisure wilt nu een nieuw systeem laten aansluiten en dan komen de abonnement kosten op €29,95 ipv dus lager dan wij nu bij Securitas betalen. Maar wij willen dit niet. Het komt erop neer of nog 2 jaar een abonnement bij Securitas maandelijks betalen van €42 of een "nieuw"contract van een jaar laten afsluiten bij Verisure, van € 29,95 per maand. Waarbij er een nieuw installatie systeem komt en wij daar voor aansluitkosten €149 eenmalig moeten betalen.

Verisure verweer;

U kunt deze constructie vergelijken met het abonnement op een mobiele telefoon. Als u een abonnement voor een langere periode afsluit krijgt u het toestel gratis. Zo is dat ook bij het abonnement wat u heeft op onze meldkamer. Omdat u een abonnement voor een langere periode afsluit krijgt u daar een alarmsysteem bij.

Mijn vraag, wij hebben nooit een contract ondertekend met Verisure, zij "dwingen' ons om een nieuw contract met hen te tekenen. omdat zij volgens zegge veel geld hebben betaald om oude klanten over te nemen. Blijkbaar willen ze nog iets aan ons verdienen, ook al bestaat straks het bedrijf niet meer.

Wat nu te doen?

mvg

Het is vrij normaal dat contractanten afgesloten voor lange duur, duurcontracten, moeten worden afgekocht. Vergelijk het met een contract voor de huur van een ketel en bijbehorende onderhoudsdiensten. Het bedrijf kan u een nieuw aanbod doen, maar zonder aanmerkelijke korting zou ik dat aanbod niet aannemen. Ik adviseer eens goed om u heen kijken bij de concurrentie of u goedkoper terecht kunt. De overname van de contracten en bijbehorende vorderingsrecht zal rechtsgeldig zijn, maar u kunt dat wel navragen bij de curator indien er sprake is van faillissement.

Beoordeel dit antwoord:

Het eerste wat u dient te achterhalen is of de overeenkomst inderdaad voor 11 jaar is aangegaan. Indien u zelf geen exemplaar van de overeenkomst meer heeft, vraagt u dan om een kopie. Ik ga er op voorhand vanuit dat de overname van de overeenkomst rechtsgeldig is.

Indien u de overeenkomst niet voor 11 jaar bent aangegaan, dan zal de overeenkomst aangegeven voor hoeveel jaar wel en op welke termijn u kunt beëindigen.

Indien u de overeenkomst wel voor 11 jaar bent aangegaan, dan laat een snelle rekensom zien dat u goedkoper af bent met het aanbod van een nieuwe 1-jarige overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag