Stel vraag

Particulier


Als een terugbetalingsovereenkomst voor recht wordt verklaard in een vonnis, dient de eisende partij dan opnieuw naar de rechter te stappen om deze overeenkomst ten uitvoer te laten brengen als de debiteur weigert om te voldoen aan deze voor recht verklaring?

Dit wordt er vermeld:

`de rechtbank verklaart voor recht dat tussen de gedaagde en eiseres een overeenkomst tot stand is gekomen uit welke hoofde gedaagde verplicht is het geleende bedrag in 60 termijnen van €180,00 per maand terug te betalen en een laatste 33e termijn ad €10.000,00´.

Verder staat er dat de wederpartij in de proceskosten wordt veroordeeld en wordt er vermeld dat dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad is.

Het vonnis kan direct tot uitvoer worden gelegd dat betekent dat als de schuldenaar nu nog niet wil betalen u met dit vonnis naar de deurwaarder kunt om het te executeren . ( tot uitvoer te brengen op een rechts dwingende wijze)

Beoordeel dit antwoord:

Het vonnis veroordeelt de gedaagde niet tot betaling: het stelt slechts vast dat er een overeenkomst bestaat. Ik betwijfel of een deurwaarder bereid zal zijn het vonnis te executeren.

Beoordeel dit antwoord:

Als u dat wilt mag u mij het vonnis toesturen want dan kan met zekerheid gesteld worden wat er wel of niet afgedwongen kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

Het vonnis kan niet worden gebruikt als de tegenpartij niet betaald. Daarvoor moet u opnieuw een procedure starten. Het vonnis houdt niets meer en niet minder in dan dat er een rechter is die vastgesteld heeft dat er een overeenkomst is. U bent daarmee in dezelfde positie gekomen als iemand die normaal een overeenkomst gesloten heeft en ook die moet naar de rechter om een vonnis te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nog bedankt voor de antwoorden. Ik had de uitspraak voorgelegd aan een gerechtsdeurwaarder en deze bevestigde inderdaad dat er opnieuw naar de rechter moest worden gestapt.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag