Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


goedenavond,

ik zit met het volgend probleem.
een tijd geleden kreeg ik de vraag van goeie vrienden van mij of ik een auto van hun op mijn naam wou nemen, dit konden ze zelf niet doen omdat dat niet kon ivm schuldsanering. ik ben daarmee akkoord gegaan en voor getekend maar wel met de afspraak dat hun alle kosten zouden dekken, ik was toen goed van vertrouwen en dacht echt dat ze de wegenbelasting zouden betalen en eventuele boetes.het is een paar maanden goed gegaan, totdat ik een boete binnenkreeg voor onverzekerd rondrijden van 371 euro. daarnaast stonden er op dat moment nog 2 wegenbelasting rekeningen open.om het verhaal kort te houden is er in die tijd niks betaald door hun en is die boete samen met de openstaande rekeningen van de wegenbelastingen opgelopen tot ruim 1800 euro. hier bleek dus uit dat hun flink hebben verzuimd om hun afsoraak om te betalen of betalingsafsrpaken niet hebben gedaan. Aangezien de kans groot was dat ik zou worden gegijzeld werd door de politie voor die boete heb ik iemand gevraagd om mij voor te schieten is het hele bedrag allemaal betaald. probleem is dat ik nu oktober 2014 nog maar 50 euro in totaal heb ontvangen, en ik mei 2014 de aangetekende brief al heb verstuurd. ze hebben genoeg smoesen enzo...deze maand oktober houden ze niks over om mij 50 te betalen terwijl dat begin deze week wel hebben gezegd via de whatss app. ik betaal nu wel zzelf iedere maand terug, maar het is erg zwaar. zal het zinvol zijn om een advocaat hiervoor in te schakelen?

Procederen tegen een partij waarvan duidelijk is dat die niet kan en/of wil betalen is niet erg zinvol. Uit uw vraag maak ik op dat u het geld zeer waarschijnlijk kwijt bent. Misschien kunt u nog druk uitoefenen op de eigenaar/bezitter van het motorrijtuig door deze te laten weten dat als hij niet betaalt en u de vordering indient bij de curator, de schuldhulpverlening waarschijnlijk wordt beƫindigd.

Het volgende probleem is om van de tenaamstelling van het kenteken af te komen. De snelste manier is natuurlijk om dat over te schrijven op naam van de eigenaar/bezitter. Deze moet wel willen meewerken. Een andere weg is om de RDW te verzoeken om op grond van art. 40b lid 4a kr de tenaamstelling vervallen te verklaren.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0006951/geldigheidsdatum_26-10-2014#Hoofdstuk5

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag