Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onverdeelde boedel en de gevolgen hiervan.

Mijn vader is in 1984 overleden. Ik was toen 17 jaar. Mijn moeder kreeg bij testament het vruchtgebruik. In 2003 (ik woonde toen in het buitenland) kreeg ik een verzoek van een Nederlandse notaris om mijn moeder toestemming te geven om het huis te verkopen.

Ik zou hiervoor een bepaald bedrag krijgen.
(bloot kindsdeel ? ) Euro 15.000,=

Laatst sprak ik mijn oom (die destijds als voogd was aangesteld) en die vertelde me dat ik in de maling genomen was door mijn moeder omdat er veel meer geld was dan mijn moeder wilde doen geloven. Hoewel ik een goede relatie met mijn moeder heb, wil ze over deze zaak niet praten en roept steeds maar "je hebt nergens recht op dus niet zeuren".

Hoe kan ik buiten haar om de waarheid naar boven krijgen.

U dient er achter te komen voor welke werkelijke koopprijs het huis is verkocht. U kunt gewoon aan de koper vragen of hij een koopcontract wil laten zien, daar staat de prijs in. Of denkt u dat uw moeder geld onder tafel heeft aangenomen? Dat valt erg moeilijk te bewijzen en het is al zo lang geleden ook.Verder zou u ook de notaris kunnen aanspreken omdat u van mening bent dat u te weinig kindsdeel hebt ontvangen. Tot slot zijn er ook juridische procedures te volgen door een erfgenaam als deze meent dat hij/zij is benadeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Als het huis is verkocht kunt u ook via het kadaster achterhalen wat de koopprijs is geweest.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag