Stel vraag

Particulier


Na zijn scheiding is mijn zoon van 34 begin dit jaar tijdelijk bij ons in huis komen wonen en ook op ons adres is ingeschreven. Tot overmaat van ramp verloor hij in juni ook nog zijn baan en heeft hij nu een uitkering. Achteraf is gebleken dat hij aan het gokken is geslagen en bij zijn toenmalige werkgever € 10.000,- heeft gestolen, vandaar het onmiddelijke ontslag. Op ons aandringen heeft hij hulp gezocht bij een verslavingsinstituut. Ons is echter gebeleken dat hij totaal niet meer te vertrouwen is wat er toe heeft geleid dat wij hem niet meer in huis wilden hebben en dat hij afgelopen zondag met al zijn spullen met onbekende bestemming is vertrokken.
Kan zijn gedupeerde werkgever, omdat mijn zoon onbereikbaar is, beslag op onze spullen laten leggen omdat hij nog steeds staat ingeschreven op ons adres en kan ik mijn zoon uitschrijven bij de gemeente als onbekend is waar hij verblijft.

Wat een nare situatie!
Ik kan u gelukkig gerust stellen: de werkgever kan zich alleen verhalen op de spullen van uw zoon.

Beoordeel dit antwoord:

Bovenstaande antwoord is helemaal correct, maar ik heb hier wel een aanvulling op. Als uw zoon nog op uw adres staat ingeschreven en het mocht komen tot een beslag roerende zaken, dan is het wel aan u om aan te tonen welke spullen van u zijn en welke van uw zoon. Als dit niet in een overeenkomst met hem is vastgelegd, dan raad ik u aan hem zo snel mogelijk van uw adres uit te laten schrijven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag