Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goedendag, mijn vraag gaat over scheidingen, ik ben 6 jaar geleden gescheiden en mijn ex vrouw is inmiddels hertrouwd, we hebben co ouderschap over onze dochter van 14 die inmiddels 70 procent van de tijd bij ons woont, ik moet alle kosten van mijn dochter voor de helft betalen maar ook een maandelijkse alimentatie van 300 euro, ook de kinderbijslag gaat naar mijn ex vrouw. De vraag is of dit ook anders kan, ik heb het idee dat ik te veel kosten op me moet nemen en of die alimentatie of kinderbijslag niet anders verdeeld kan worden, mijn ex vrouw verdiend ongeveer een derde van mijn salaris en haar man verdiend hetzelfde als dat ik doe, mijn dochter staat tevens bij mij ingeschreven en ik betaal ook haar volledige ziektekosten verzekering. Ik hoop dat u een antwoord op mijn vraag hebt .

U kunt een nieuwe draagkrachtberekening laten maken.

Nu uw ex-partner opnieuw gehuwd is, heeft haar echtgenoot ook een zorgplicht voor haar kinderen. Dat betekent dat de draagkracht van uw ex-partner waarschijnlijk groter is geworden. (in complexe gezinnen met kinderen van beide partners is de berekening lastig)

Valt de berekening gunstiger uit voor u, dan kunt u op basis daarvan of schriftelijke afspraken maken over een nieuwe kinderalimentatie of de rechter verzoeken om de bestaande kinderalimentatie bij te stellen. Voor dit verzoek hebt u een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag