Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben de afgelopen 3 jaar ons huis verhuurd aan een bouwbedrijf dat er buitenlandse werknemers in heeft laten wonen.
Er was bepaald in het huurcontract dat de huur altijd voor of op de 1ste van de maand moest worden betaald, dit omdat wij op de 1ste van de maand onze eigen hypotheken en leningen moeten betalen.
Dit is zo vaak niet gebeurd, dat wij zelf problemen kregen met de betalingen.
Nu hebben zij het contract opgezegd per 1 januari 2015 en wil ik weten of ik, bijvoorbeeld ter compensatie (een deel van) de borg kan achterhouden.

Dat is inderdaad mogelijk. U kunt openstaande vorderingen verrekenen met de borg. Daar is de borg ook voor bedoeld.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk is hier toch enige nuance nodig. U geeft namelijk aan dat u uw woning heeft verhuurd aan een bouwbedrijf. Dat doet mij vermoeden dat zij verantwoordelijk waren voor de huurbetaling aan u. Hebben zij ook de borgsom aan u betaald? Of hebben de uiteindelijke bewoners dat gedaan ter afdekking van mogelijke schade? Als dat laatste namelijk zo is, dan kan het zo maar zijn dat de achterstallige huur niet zomaar met de borg verrekend mag worden omdat het dan over verschillende personen gaat die verschillende verantwoordelijkheden jegens u hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag