Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Enige maanden geleden heeft een cliënt een tuchtzaak aangespannen. Na herhaaldelijk communiceren via de tuchtraad is er besloten dat de zaak vanuit de cliënt ingetrokken werd.
Echter heeft de cliënt ook op een klachtensite het verhaal geplaatst, met mijn (en dat van het bedrijf en een mede collega) gegevens erop (voor - en achternaam).

Helaas zijn er op de site geen contactgegevens te vinden, wat is de correcte wijze om dit aan te pakken?

Uiteraard zie ik deze gegevens liever gisteren dan vandaag van het web verdwijnen....

Met vriendelijke groet,

LS

U zou bij de registrar van de domeinnaam kunnen kijken wie de eigenaar van de website is (voor .nl domeinen kan dit op www.sidn.nl. Voor andere domeinen kunt u op google zoeken op de term "whois").

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit heb ik inmiddels gedaan, en vandaag gaat er een brief heen waarom de gegevens eraf gehaald dienen te worden. Echter ben ik benieuwd wat er mogelijk is als dit niet gebeurd, of ik geen reactie van de webmaster krijg.


Ik raad u sowieso aan niet alleen de eigenaar van de website aan te schrijven, maar vooral degene die de berichten geplaatst heeft (uw cliënt). U zou hem/haar moeten sommeren de uitlatingen te verwijderen.

Leidt dit alles tot niets, dan zou een jurist in de hand kunnen nemen, al dan niet om een kort geding tegen uw cliënt c.q. de website te beginnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag